Teorija mode kao novo ishodište u modnom dizajnu

Cilj radionice je educirati polaznike o trendovima u modnoj industriji i problemima koje suvremena moda stvara u okolišu te o temama vezanim za tržišno funkcioniranje mode. Predavanja će obuhvatiti teme od filozofije i estetike pa sve do menadžmenta u kontekstu mode. Kroz radionicu polaznici će naučiti kako opstati na tržištu mode i kako njegovati osobni modni stil te će od modnih konzumenata postati njezini kreatori.

Voditeljica: Jadranka Hlupić Dujmušić
Samostalna umjetnica, teoretičarka mode i dizajnerica. Bavi se kustoskim radom, istraživanjem suvremene, konceptualne mode i njenim prožimanjem s tehnologijom i znanosti. Kostimografski surađuje na predstavama priznatih hrvatskih koreografa suvremenog plesa. Sudjelovala je i na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu te u projektima EU vezanim uz umjetničko izražavanje.

Voditeljica: Petra Krpan
Diplomirala je i magistrirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na području teorije mode. Doktorirala je na Sveučilištu u Zagrebu, Filozofskom fakultetu na temi Suvremena moda kao događaj – novi mediji i preobrazbe tijela 2021, u području znanosti o umjetnosti. godine. Radi kao poslijedoktorandica na Zavodu za dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu gdje predaje kolegije: Teorija mode I, Sociologija mode, Novi mediji i moda i Performativnost mode.